top of page
Glød.jpg

Glød Explorer

Glød Explorer er det nærmeste der kommer arktisk natur på «toppen av Europa».

​I furuskogen utenfor Alta by finner dere Glød, stedet som tilbyr overnatting, aktiviteter og bespisning–selv ekspedisjoner–tro til den arktiske livsstilen i Alta, Finnmark.

Fem Aurora «domer», oppkalt etter lysspillet som ofte opptrer på vinterhimmelen i denne delen av verden, huser gjestene. Sammen utgjør de et alternativ til tradisjonell losji som er så tett på naturen at skillet mellom ute og inne nærmest blir borte.

 

Her kan man ligge i en komfortabel seng og se solen stige på morgenen, og himmelen danse på kvelden. En lun ovn sørger for varme og trygghet døgnet rundt. Et personlig bad har dere også. Utenfor venter direkte tilgang til alt det spektakulære Alta-naturen har å by på.

Glød arrangerer på alt fra trugeturer, skiturer, kanopadling, stisykling, fatbike sykling og vandreturer til ski-ekspedisjoner med hunder og slede. På riktig tid av året selvfølgelig også nordlysjakt. Dette fra sertifiserte naturguider, som kjenner området som sin egen lomme. 

Alternativt kan dere bo i en moderne utstyrt leilighetssuite på området. Her er dere fullt utstyrt med kjøkken, bad, stue og soverom.

Ved endt aktivitet for dagen kan dere igjen finne roen på campen, enten i eget telt, eller med en deilig dusj og badstue inne i Gløds hovedbygning. 

 

I en egen Glød-stue serveres det mat basert på lokale, regionale og sesongbaserte råvarer og gode smaker. Her er det selfisket fisk, hjemmerøket laks, rabarbrasyltetøy, dagsplukkede multer og annet godt å finne.

Alternativt søker dere ut i den store lavvoen hvor det er plass til opp til 50 personer for et utvilsomt minneverdig fellesmåltid i kontakt med norsk friluftslivånd. Her kan en bar og et utekjøkken, inkludert en egen pizzaovn, tas i bruk for en mer avslappet affære.

Glød skreddersyr også faglige arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli.

Foruten å tilby turpakker for grupper med fokus på lagånd i norsk natur, byr stedet nemlig på et helt nytt møterom for inntil 22 personer med alle fasiliteter for å avvikle godt arbeid. Her finnes både skjerm og utstyr for å koble på andre eventuelle møtedeltagere via video.

Rett utenfor møterommet ligger skogen, der det er gode muligheter for å strekke ordentlig på bena. Snacks og forfriskninger serveres underveis av vertskapet.

Drivkraften bak Glød er en kjærlighet til nordnorsk natur, kultur og historie. Denne stoltheten ønsker eierne av stedet å dele med alle sine gjester. Målet er at du reiser hjem, litt endret som menneske, sier gründer og daglig leder av Glød, Trygve Nygård:

 

- Turene våre representerer det absolutt beste fra vår landsdel. Det blir til opplevelser man ikke klarer å legge fra seg. Og sånn får vi Nord Norge og norsk natur inn i folks hjerter. Begge må vi ta godt vare på. Turene våre er godt planlagt av våre dyktige og erfarne villmarksguider, som aldri kompromisser med sikkerhet.

Ei heller kompromisser Glød med et bærekraftig friluftsliv.

Sykkelturer tilpasses nedbør. Motorisert ferdsel i utmark er minimal, elbil benyttes ved behov og bruk av hunder som drivkraft er foretrukket. Elektrisitet forbrukt produseres av fornybare kilder. Alt avfall sorteres, og det som kan gjenvinnes, gjenvinnes. Her er det også et spesielt fokus på ansattes betingelser. I tillegg er Glød en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift.
 

- Vår fremferd er preget av respekt, varsomhet og måtehold. Likevel er vi glad i både vilt, fisk og bær og høster av dette når naturen gir av sin overflod. Underveis rydder vi opp etter oss, og det er et viktig prinsipp er for oss, og våre gjester, i sporløs ferdsel, forteller Trygve.

Han oppsummerer Glød-opplevelsen med følgende setning:

- Her er du nære på alt, bort fra alt. Dette er det arktiske liv.

Fakta Glød Explorer

Lokasjon: Ligger 15 minutter fra Alta by og flyplass.
 

Antall gjester: 22 sengeplasser.

 

Møtefasiliteter: Et toppmoderne møterom for 22 deltagere, med skjerm og videoutstyr.

 

Aktiviteter: Trugeturer, skiturer, kanopadling, stisykling, fatbike-sykling, vandreturer, ski-ekspedisjoner med hunder og slede og nordlysjakt i vinterhalvåret.
ÅpningstiderÅpent hele året. 
 

www.glodexplorer.no

Send us a request

Thanks for submitting!

kontaktskjema
bottom of page