top of page
219074D6-19A6-4661-9CE1-9F5810D23826 (1).JPG

29|2 Aurland

Midt mellom Aurlandsdalens grønne vegger finner du et lite boutiquehotell fullt av historie.

29|2 Aurland kom til live i 2014, som en slags heder til eiendommens historie som en lenge foretrukket og eksklusiv fiskehytte for det britiske aristokratiet.

 

Stedet er et lite familiedrevet hotell skapt av ekteparet og ildsjelene Tone og Bjørn, som forlot bylivet til fordel for Aurland. Med tiden har de klart å mestre balansen mellom bevaring og moderne utvikling. Her er gamle reisehistorier og norske tradisjoner i skjønn forening, fint avrundet av design og en følelse av luksus. Ikke minst: majestetisk natur og landskap. Tenk nasjonalromantiske fossefall, dype fjorder og høye fjell.

Her blir du bergtatt.

Aurlandsdalen, Norges ”Grand Cannyon”, rangert som en av Norges ti beste vandrerturer, er områdets store trekkplaster. Flåmsbanen, kåret til «verdens vakreste togreise» stopper ikke mer enn 15 minutter unna i el-bil. I Flåm kan du også plukkes opp etter å ha syklet ned den eventyrlige Rallarvegen.

 

Men det er ikke det som gjør 29|2 Aurland mest minneverdig. Gården er drevet etter et lokalt og økologisk jordbruk. Her får du servert mat fra jord til bord.

Kanskje du til og med vil være med å sanke til middagen senere på kvelden? Råvarene er typisk ellers lokale. Geitosten er fra stølen oppe i fjellsiden og ølet fra det mest lokale bryggeriet.

Fjordlandskapet som omringer hotellet har verdensarvstatus. 29|2 Aurland tar deg derfor gjerne med på en uforglemmelig fottur, eller kajakktur i fjorden etter sporløs ferdsel prinsipper. 

 

Vel tilbake igjen kan du nyte en vedfyrt badestamp før det er tid for middag. Her møter du både en anerkjent kokk og sommelier.

 

Trekk tilbake om kvelden i et av hotellets seks stilfullt restaurerte trehus. Her er det plass til rundt 20 overnattingsgjester. Gården har vært overnattingssted for sportsfiskere fra inn- og utland i flere generasjoner. Innredningen av hvert av rommene er derfor inspirert av historiske gjester med nære forbindelser til Aurlandselva, familiemedlemmer og kjære returnerende gjester fra stedets «gamle dager».

 

29|2 Aurlands historie er en verdt å lytte til. 

Foruten å tilby kulturbyggende aktiviteter som både kan gi spenning og sjelero, skreddersyr 29|2 Aurland også faglige arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli.

 

Hotellet samarbeider med Norges eneste heløkologiske jordbruksskole: Sogn Jord- og Hagebruksskule, og kan derfor tilby foredrag basert på økoprinsipper i jordbruket.

Det er også mulig å få praktisk erfaring med disse prinsippene ved å ta en tur i åkeren med 29|2 Aurlands egne gartner. Her kan du gjerne bli med på innhøsting, og kjenne med egne hender på konseptet ureist mat. Eventuelt kan dere legge et besøk til lokale bønder i området, gamle setre eller fjellgårder som alle drifter jordbruk på UNESCO verdensarv grunn.

Bjørn, stedets grunnlegger, er spesialist i bygging i fjell og gamle trehus. Han tilbyr derfor foredrag om gjenbruk av materialer i nybygg, gammel byggeskikk, og naturligvis: restaurering.

29|2 Aurland kan også arrangere yogatimer ved forespørsel, til lyden av fossefall og intet mer. For litt høyere puls kan fjellturer gås i takt med historiefortelling om menneskene som har bodd, og bor i Aurland. Kanskje dere også vil låne en sykkel ned til fjorden for et bad?

Alt på 29|Aurland er gjennomført med omgivelsene i mente.

 

- Hester og høner gjødsler jordene våre, vi komposterer, vi resirkulerer, vi unngår plast og engangsartikler, vi liker gjenbruk, vi plukker avfall med gjestene våre,  vi jobber med forskere for å forbedre gyteområdene for villfisken i Aurlandselva, og sommeren 2023 innfører vi biokull for å bedre jordsmonnet samtidig som vi bidrar til økt Co2-lagring, sier Henny Tanberg, daglig leder av 29|2 Aurland.

 

Hun nevner et fåtall av grunnene til hvorfor å velge denne destinasjonen. Og kommer dere hit én gang, kommer dere som regel tilbake. Her er det mye å lære, og mye å nyte.

Fakta 29|2 Aurland

Lokasjon: Ligger 15 minutter fra Flåm og 2,5 time fra Bergen i el-bil. Stedet har el-ladestasjon.

Antall gjester: 22 sengeplasser.

 

Møtefasiliteter: Fibernett, to møterom, ett med projektor, og mulighet for å påkoble flere mindre møterom.

 

Aktiviteter: Kajakkpadling eller rotur i fjorden, bading, fottur i fjellet, sykkeltur, badestamp, innhøsting i egen åker, yoga, lokal ostesmaking, fluefiske, kurs i økologisk landbruk og biokull, Rallarvegen, Flåmsbanen, med mer.
 

Bærekraftstiltak: Forskningsprosjekt for å øke levekårene for villfisk i Aurlandselven, biokull i jordsmonn, samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskole om økologisk landbruk, ureiste og lokale råvarer, helektrisk transport, kompostering, resirkulering, gjenbruk i byggemasse, minimumsopphold på to netter, med mer.

Sertifisering: Norsk Økoturisme.


ÅpningstiderÅpent hele året. 
 

www.292aurland.com

Send oss en forespørsel

kontaktskjema
bottom of page