top of page
snowmobiling-svalbard-photo-by-thought-leader-global-basecamp-explorer-11.jpg

Basecamp Explorer Spitsbergen

Basecamp Explorer Spitsbergen er en dedikert leverandør av arktiske opplevelser. Med tre unike overnattingssteder og skreddersydde opplevelser får du som gjest et unikt møte med Svalbards historie, kultur og natur.

Eventyrlige opplevelser
Svalbard er rått, realt og uendelig vakkert. Med inspirasjon fra polarpioneerer og modige eventyrere skreddersyr Basecamp Explorer Spitsbergen opplevelser som vekker undring og frembringer mestring.

I tillegg til Basecamp Hotel i Longyearbyen, tilbyr Basecamp Explorer Spitsbergen overnatting på utpostene Isfjord Radio Adventure Hotel og Nordenskiöld Lodge. 


- Å tilby opplevelser og overnatting langt utenfor sivilisasjonen på Svalbard, med gjennomgående høy kvalitet i alle ledd, er en anelse galskap. Vi har drevet med det i 25 år og kan garantere gjestene våre et realt og rått eventyr av de sjeldne, sier Renate Pedersen, daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen. 

Isfjord Radio Adventure Hotel ligger på Kapp Linné, omgitt av hav, himmel og mektige fjell. Radiostasjonen fra 1933 er nennsomt omgjort til hotell (21 rom) med høy standard og gode møteromsfasiliteter. Her kan man faktisk møte isbjørnen når man er ute for å «walk the talk». Inne byr kjøkkenet på smakfulle matopplevelser og på kanten av en sjøklippe, med panoramavinduet mot havet, dyrelivet og fjorden ligger badstuen «Kokeriet». 


- Om sommeren kommer man til Isfjord Radio med båt, og om vinteren er det snøscooter eller hundespann som tar deg hit. Akkurat nå jobber vi med et spennende prosjekt der vi legger om driften på hotellet fra diesel til utslippsfri energiforskyning, sier Renate. 

Verdens nordligste kommersielle hytte

Vil du oppleve arktisk stillhet, langt unna sivilisasjonen anbefales Nordenskiöld Lodge. Den åtte sengs store hytta ligger nær fronten av den mektige Nordenskiöld-breen og er verdens nordligste kommersielle hytte.

- Dette er stedet du ikke vil hjem fra, langt unna sivilisasjonen og med en unik stillhet og ro - en sjelden luksus i dagens samfunn, sier Renate. 

Hytta har ikke innlagt vann eller elektrisitet, her pusser du tenner i smeltevann fra breen og kaffen brygges på vedfyrt ovn. 

- Roen i og rundt hytta er ypperlig for strategiske samlinger i kombinasjon med eventyrlige aktiviteter over isbreen, i kajakk eller i fjellene. Også her har vi badstue, og for de tøffeste frister det ofte med en dukkert i ishavet før middagen. 

  

Vilt nok for de fleste, men samtidig sentralt i Longyearbyen ligger fangstmannshotellet Basecamp Hotel. Også det er et annerledes overnattingssted med mye historie, komfort og ikke minst stemning. Hotellet er innredet etter inspirasjon fra de gamle fangsthyttene på Svalbard og har 16 rom (42 senger) og gode møteromsfasiliteter for 20 personer. 

 

Basecamp Explorer Spitsbergen skreddersyr arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli, og har et bredt nettverk av lokale foredragsholdere som kan innlede og forelese om blant annet geopolitikk, miljø, bærekraft og polar forskning. I tillegg har Æra, selskapet som er medgründer av Ærli, et stort tilbud på kurs og foredrag om blant annet innovasjon, bærekraft og sirkularitet. 


- En reise til Svalbard med oss er eksotisk og annerledes. Å hente frem sin indre eventyrer på snøscooter, hundeslede, i båt, på ski eller til fots i den overveldende arktiske villmarken, er noe som mange blir berørt av, sier Renate.

Fakta Basecamp Explorer Spitsbergen

Lokasjon: I tillegg til Basecamp Hotel i Longyearbyen, tilbyr Basecamp Explorer Spitsbergen overnatting på utpostene Isfjord Radio Adventure Hotel og Nordenskiöld Lodge. 

Antall gjester: Isfjord Radio egner seg for inntil 40 personer. Nordenskiöld Lodge egner seg for inntil 8 personer. Nordenskiöld Lodge har ikke nettdekning.

 
Møteromsfasiliteter:
Basecamp Hotell tar inntil 40 personer. I tillegg til møterommet på hotellet kan konferanserom i Longyearbyen arrangeres på forespørsel. 

 

Aktiviteter: Ekspedisjoner og dagsturer med hundekjøring og snøscooter, badstue, toppturer på ski, fjellturer, båttur, kajakk og brevandring

 

Bærekraftstiltak: Alle gjester som deltar på overnattingstur med Basecamp Explorer Spitsbergen betaler CO2-avgift på 250,- kroner. Ut over dette oppfordres gjestene til å klimakompensere med bidrag til Basecamp Explorer Foundation. 
 

Sertifisering: Miljøfyrtårn 
 

Åpningstider: Åpent hele året.
 

www.basecampexplorer.com/svalbard/

Norges beste opplevelsesarrangør

Alle aktivitetene til Basecamp Explorer Spitsbergen foregår med dyktige og sertifiserte guider og selskapet har en egen hundegård ni kilometer utenfor Longyearbyen. I 2023 ble Basecamp Explorer Spitsbergen kåret til Norges beste opplevelsesarrangør på Grand Travel Award. 
 

- Biologisk mangfold står helt sentralt i våre operasjoner, og all ferdsel og opptreden foregår med respekt for dyrelivet og den polare villmarken vi opererer i. 

Basecamp Explorer Spitsbergen er et av de ni overnattingsstedene som inngår i Ærli. 


- Vi er med i Ærli fordi vi tror at norsk reiseliv løftes av dedikerte tilbydere, som tilfører innsikt og forståelse hos gjestene. Ærlis ambisjon om å sette en ny standard innen reiselivet, er avhengig av at vi som medlemmer leverer på visjonene om å bane vei for et reiseliv som går ambisiøst inn i det grønne skiftet. Vi vil ikke være store, men sammen med andre har vi mye kraft, avslutter Renate Pedersen. 

Send oss en forespørsel

Thanks for submitting!

kontaktskjema
bottom of page