top of page
Ærli Fjærland Fjordhotell 1.jpg

Fjærland Fjordstove

Rett ved mektige Jostedalsbreen, i en av Sognefjordens vakreste fjordarmer, ligger idylliske Fjærland Fjordstove. 

Ambisiøse mål for bærekraft
I Fjærland, mellom fjellet og fjorden, ligger Fjærland Fjordstove - et lite, hvitmalt trehotell med en engasjert eier med mange ideer og ambisiøse mål:- Vi er nysgjerrige på hvordan vi som reiselivsaktør kan jobbe best mulig med bærekraft. Det at vi er nysgjerrige på nye bærekraftsløsninger, merker man som gjest hos oss, forklarer Bård Huseby som har eid og drevet hotellet siden 2012. 


På hotellet har Huseby jobbet med prosjekter for å spare energi, redusere avfall og matsvinn og har i flere år jobbet bevisst med en lokalmatsatsning. Maten på det lille hotellet er sesongbasert og holder svært høy kvalitet;
- Vi kjøper mest mulig så nært vi kan. Mye av fisken vi serverer, fiskes faktisk av de ansatte i fjorden rett utenfor hotellet. Vi komposterer vårt eget avfall og dyrker det vi kan. De siste årene har vi også retter som «kompostkake» og «svinnsuppe» på menyen. Det er mye bedre enn det høres ut som, forteller han. 

 

I tillegg har sirkularitet vært viktig for å redusere hotellets fotavtrykk. I forbindelse med en ombygging i restauranten ble panelet hentet fra en gammel låve i Vang i Valdres og da rommene skulle innredes kjøpte Fjærland Fjordstove det gamle interiøret fra Hotel Continental i Oslo. 


De siste årene Fjærland Fjorstove også forsøkt å belønne gjester som reiser miljøvennlig;
- Vi gir rabatt til gjestene som velger grønn transport når de kommer til oss. Skal man hit på bedriftsarrangement, gir vi rabatt hvis bedriften selv er miljøsertifisert. 

Unik natur

Fjærland er et av svært få steder i verden som har den unike kombinasjonen av bre, fjord og fjell.Vakker natur, trivelig overnatting, god mat og høyt faglig innhold skaper en perfekt ramme rundt et møte eller seminar. Det er mulig å leie hele hotellet til eget arrangement, og i tillegg til møtefasiliteter på hotellet, kan også konferanserommet og kinosalen på det spektakulære Bremuseet benyttes. 


- Bremuseet har også dyktige foredragsholdere som kan bidra med innhold på et seminar eller møte. Vi kan også arrangere omvisning på Bøtun Gård, der gjestene erfarer kortreist mat i praksis. I tillegg jobber vi med Vestlandsforskning som også kan bistå på arbeidsøkter. De har høy kompetanse på klima- og miljøfeltet. Det samme har Æra, selskapet som er medgründer av Ærli,  forteller Bård.  

Rundt Fjærland er det rike, helårs turmuligheter.  - Vi kan organisere toppturer på ski, brevandring, guidete fjellturer og kajakkpadling. Rett ved siden av hotellet står også «Dampen», en flytende badstue med fantastisk utsikt over Fjærlandsfjorden og Jostedalsbreen. 

Fakta Fjærland Fjordstove

Lokasjon: Ligger i Fjærland i Sogn (Vestland).

 

Antall gjester: 14 i enkeltrom, flere hvis deltagerne kan bo på samme rom. 

Møtefasiliteter: Mulighet for å disponere hele hotellet, inkludert romslig spisesal, med raskt fibernett. Det er i tillegg mulighet for å låne stort møtelokale på Bremuseet (kinosal og konferanserom).

Aktiviteter: Badstue, toppturer på ski, fjellturer, båttur, kajakk og omvisning på Bremuseet.
 

Bærekraftstiltak: samarbeider Fjærland Fjordstove med Norsk Karbonlagring, der gjestene kan kjøpe karbonlagring tilsvarende eget klmautslipp for reise og opphold på hotellet. 

 

Sertifisering: Miljøfyrtårn.
 

Åpningstider: Åpent hele året.

www.fjaerlandhotel.com

Send oss en forespørsel

Thanks for submitting!

kontaktskjema
bottom of page