top of page
landscape003-_3x.jpg

Juvet Landskapshotell

Få norske overnattingssteder har fått like mye omtale som Juvet på Sunnmøre. Når du besøker stedet, forstår du godt hvorfor landskapshotellet på Sunnmøre har fått internasjonal annerkjennelse.

I bjørkeskogen – mellom en frådende elv og høye fjell – ligger Juvet. Det 24-sengs store hotellet framstår som et kontrastfylt møte mellom vakkert kulturlandskap og nyskapende arkitektur, og er bygget ut fra ønske om å gjøre minst mulig inngrep i naturen. 


I løpet av de 13 årene siden åpningen i 2010 har Juvet vunnet flere arkitekturpriser og fått bred internasjonal omtale i utallige reise- og arkitekturmagasiner. 

Bedrifter og grupper kan leie hele hotellet som består av syv unike og minimalistiske landskapsrom, to mindre «fuglehus» og den fire sengs store «Skrivarstua». Noen få meter fra elvebredden – bak en stor glassvegg - ligger i tillegg badehuset med stamp og flere badstuer. 

- Hele utbyggingen er gjort så skånsom som mulig og i tillegg til det vi har bygget nytt, har vi også satt i stand flere av de gamle byggene som sto her da vi overtok, sier hotelleier Knut Slinning. 

 

I byggeprosessen var det viktig å bruke lokale leverandører, og det var avgjørende at naturinngrepene og lysforurensingen fra hotellrommene ble så liten som mulig. Da hotellet sto ferdig, var responsen umiddelbart overveldende. - Jeg tror alle som besøker oss blir begeistret av tilpasningen mellom natur og arkitektur.

Juvet ligger i vakre Valldal, midt mellom Åndalsnes og Ålesund. 


- Vi har satset på lokal arbeidskraft og bidratt til at vi har blitt flere innbyggere i det som er utkanten av en utkantkommune. Vi har lagt mye innsats i å utvikle lokale småskalaprodusenter og utvikle et økosystem som sørger for kortreist og bærekraftig mat i regionen vår, sier Knut som har brukt National Geographics definisjon på «geoturisme» som ledestjerne i driften;


- Det er et reiseliv som ivaretar, forsterker og fremhever et steds lokale egenart – miljø, kultur, estetikk, kulturarv – og som kommer hele lokalsamfunnet til gode, forklarer han. 

Rommene på Juvet er minimalistisk innredet, men de få møblene som finnes er stort sett produsert på Sunnmøre:


- Sunnmøre har en stolt møbelhistorie, og vi har flere av de ikoniske møblene fra regionen vår. I restauranten og våningshuset har vi satset på gjenbruk, der er det stort sett gamle møbler som vi har overtatt fra andre.


Alle grupper som besøker Juvet får et tilbud om en forelesning om hvordan Juvet ble til og tankene som ligger bak driften. 


- Det å jobbe etter høye miljøstandarder er en kontinuerlig og krevende prosess, og noe vi stadig forsøker å forbedre. Nå jobber vi blant annet med å elektrifisere jordbruksredskapene våre og med kompostering av matavfall. 
 

For bedriftsgruppene som besøker Juvet venter et unikt møterom. 


- Takhøyden er på nesten fire meter, og det er som det tre tonn tunge glastaket slipper hele himmelen ned gjennom et fascinerande nettverk av tykke limtrebjelker, sier Slinning og fortsetter:
- Vi sier på spøk at arkitektur spiser strategi til frokost. 

Møterommet er det fjerde prosjektet i serien med eksperimentell arkitektur på Juvet, og det utfyller bygningsmiljøet med de frittstående hotellrommene, badehuset ved elven og fuglehusene i skråningen ovenfor låvebygningen.


Ønsker man aktive opplevelser, er det muligheter for rafting, kajakkpadling, fjellturer og toppturer på ski. I tillegg anbefaler Slinning at man gjør «ingenting».


- Det å gjøre «ingenting» er en luksus, men samtidig veldig vanskelig for mange av oss. Vi blir alltid forstyrret eller vi blir rastløse og kjeder oss. Når gjestene våre er her, ønsker vi at de skal sette seg ned og oppleve den spesielle følelsen som rommene, dalen og elven gir. Når man ser på vannet og elva som virvler forbi, kan man la tankene flyte uten forstyrrelser. Vi vet av erfaring at dette er vanskelig, men håper at våre gjester ser denne unike muligheten til å legge bort telefonen, boken og bare sitte å være til stede når de er her, sier Knut. 

Fakta Juvet Landskapshotell

Lokasjon: Ligger i Valldal på Sunnmøre.

Antall gjester: 13 gjester i enkeltrom, flere hvis deltagerne kan bo sammen.
 

Møtefasiliteter: Juvet har sannsynligvis et av Norges aller vakreste møterom! Egner seg for grupper mellom fem og 20 personer. 

Aktiviteter: Badstue, toppturer på ski, fjellturer, båttur, kajakk og ulike rundturer/sightseeing.


Åpningstider: Åpent hele året. 
 

www.juvet.com

Send oss en forespørsel

Thanks for submitting!

kontaktskjema
bottom of page