top of page
Foto Kathrine Sørgård_1001Rom.no_7897.jpg

The Arctic Hideaway

På en øy vest for Bodø finner du små hus bygget for å finne arbeidsro, fred og ro med havet som nærmeste nabo.

© Kathrine Sørgård

Det var i 2004 at Håvard Lund fant Fleinvær: øyen uten biler, midt på havet. I skjærgården skulle det etter hvert reise seg en arkitektonisk perle, tegnet av noen av Norges mest renommerte arkitekter.

 

Tidligere kjent som «Fordypningsrommet» var målet nettopp det: å skape verdens vakreste sted for fokus i nordnorsk natur.

Stedet består av totalt 12 hus. Fem av dem er til for å sove i, med plass til totalt ti gjester. Resten er multifunksjonelle rom skapt for å absorbere de uslåelige omgivelsene, bli inspirert og være i ett med naturen. Det er også perfekte rom for å arbeide helt uten forstyrrelser. Kanskje bare med lyden av den tidvise havørnen som farer forbi.

På området finner du også et kjøkken og plass til å spise både inne og ute. I tillegg et badehus, en vedfyrt badstue, bekledningsrom på kaien etter en dukkert og direkte adgang til havet hvor enn du går.
 

Når du først ankommer The Arctic Hideaway skrus tempoet ned. Sakte er også aktivitetene. Her velger man selv hvor mye man vil gjøre, eller ikke gjøre.

 

Du kan sanke muslinger og kamskjell fra fjæra, du kan klatre de nesten 1000 meterne opp øyas fjell Sandhornet for utrolig sikt over Nordland, du kan bli med på båttur til de utrolige strendene av Gildeskå og Nord-Fugløy, eller du kan sitte og bare være.

Mange av øyas aktiviteter trenger dog ikke planlegging. Turer langs strendene, en tur i badstuen, sykling, roturer og fuglekikking er tilgjengelig til enhver tid. Er du heldig ser du kanskje også den lokale oterfamilien komme innom.

Dagen rundes av med så kortreist og sesongbasert mat som du kan få, forberedt av en kokk som er ekspert på lokalmat. 

© Kathrine Sørgård

The Arctic Hideaway skreddersyr arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli.

 

Foruten å tilby fredelige turpakker for grupper i havets ånd, kan ett av rommene på området fasilitere møter for inntil 12 personer. Snacks og forfriskninger er tilgjengelig underveis. En ekstra god lunsj fra en egen kokk kan også arrangeres.

- Hva skjerming og mangel på valgmuligheter vil ha å si, positivt, for de som besøker oss må man nesten bare oppleve. Her er det ingen visuell eller auditiv støy. Du får fokus, i en natur som masserer frem resultater. Jeg får høre om folk som opplever å gjøre tre ukers arbeid på tre dager her. Det lønner seg å dra hit, sier grunnlegger av The Arctic Hideaway, Haavard Lund.

Diskresjon gis til det fulle på den lille øya. Det finnes verken biler eller butikk på Fleinvær. Men det betyr ikke at dere kommer til å mangle noe.

 

Ved ankomst blir man møtt av verter som bistår under hele oppholdet ved behov. De kan fortelle at bærekraft ikke er et tillegg på the Arctic Hideaway. Det er et premiss for å i det hele tatt bygge ute i Bodøs havgap. 

- Jeg tar bevisste valg hele veien. I arkitektur, like mye som drift. Derfor ender jeg til slutt i et segment som heter «transforming experiences». Opplevelser som forandrer folk. Vi har bygget et sted hvor du påkobles naturen hele veien. Du må ut når du skal skifte rom, for eksempel. Og da kan du møte en hval, en ørn, vind og regn. De hjelper deg frem til svarene du finner her, forteller Haavard videre.

 

Han beskriver til syvende og sist the Arctic Hideaway som en lab, der det forskes på et tverrfaglig møtested. Hvor man kan jobbe på og av, med hverandre på besøk, eller med de lokale på øya. Og hvor man dyrker en «på og av» tilstand, som Haavard selv kaller det.

 

Når dere først er påkoblet jobb, er dere påkoblet jobb. Når dere er av, er hodet overlatt til en følelse av frihet, fritid og ro.

Fakta The Arctic Hideaway

Lokasjon: Ligger 1 time unna Bodø med hurtigbåt.
 

Antall gjester: 12 sengeplasser.

 

Møtefasiliteter: Et toppmoderne møterom for 12 deltagere, med internett og skjerm.

 

Aktiviteter: Fottur, sykling, rotur, fuglekikking, bading, badstue, sanking av sjømat.


Sertifisering: Miljøfyrtårn.


ÅpningstiderÅpent hele året. 
 

www.thearctichideaway.com

Send oss en forespørsel

Thanks for submitting!

kontaktskjema
bottom of page